Historik

Här lägger vi upp några jobb, men inte alla.

December 2020

Svårt att hinna med att skriva här just nu, väl mött 2021!

Ny kund på Ängsullsvägen beställer förbättring av bredband, vi installerar ny router och två accesspunkter, en på vardera våning, sen behövde dom hjälp med TV, deras uttag lämnade för stark signal så vi dämpade det till max 77 dBmV från 85 som det var.

Återkommande kund i Överhärde har fått Gavlenet fiber, vi åker dit och kollar, kommer fram till att tre accesspunkter blir bra, två i boningshuset och en i uthuset, vi drar kabel i befintligt markrör, ny router och alla accesspunkterna får ström från routern.

Elsie som bor i Bomhus har haft fiber ett tag men inte aktiverat det, vi installerar en router och accesspunkt hos henne.

November 2020

Vi åkte ut med en färglaser DCP-L3550CDW till Rune och Agneta som kör firma, den hade vi i lager, för nya färglaserskrivare dröjer på grund av global komponentbrist.

Vi har installerat en konferenskamera från Huddly hos samfällighet i Sätra, för att använda med Teams, sen installation av Kramer högtalare. Blev bra!

Carl-Åke lämnade in två maskiner från Apple, en Imac 2011, vi satte i 16GB minne och 2TB SSD, samt en Macbook Pro 2012 där vi satte in 2TB SSD och 16GB minne.

Överhärde utanför Valbo har nyss fått GavleNet fiber installerat. Jag åkte till S och B-M då dom fått tips om oss av elektrikern som installerade fibern.
Nuläget var att de hade 4G-router och TV via parabol. Vi kommer att dra ny tv-kabel och internetkabel från inkommande på fiberboxen upp till vinden där vi splittar till två nya uttag i boarean, dubbeldosa med tv/lan till de två tv-apparaterna.
Ny Wifi-accesspunkt i taket som matas med ström och data direkt från routern gör att installationen blir snygg och till synes trådfri då all dragning sker på vinden. Vinsten blir perfekt fungerande wifi, perfekt fungerande internet via trådat samt perfekt bild på TV.
Sen ska deras dator bytas då laptopen var 10år gammal och batteriet var slut, de byter mot stationär Dell Optiplex MFF och en 24" Dellskärm, vi överför all data från gamla datorn.
Karin, mamma till möjligtvis lyckligt barn chansar och beställer en PHS Gamer Three, till jul, tillgången på RTX3080 är väldigt dålig men vi ska försöka!
David lämnar in Lenovo All-In-One dator där själva datorn sitter i skärmfoten, vi uppgraderar den med dubbelt minne till 16GB och 1000GB SSD.

Oktober 2020

Peter med familj beställer ny router och accesspunkt efter vår försyn, de bor i Strömsbro, vi installerar en Edgerouter X och en Long range accesspunkt, sen ska vi kontaktera om en patchkabel så sonen kan ha trådat nätverk till sin Xbox.

Bilfirma beställer router och switch för att få internet till sina uthyrningsrum, vi konfigurerar och drar kabel tillsammans med vår partner.

Eva beställer nytt datorsystem av oss. Dell Optiplex MFF med i3-processor, 8GB minne och 256GB lagring. Samt en 24" Dellskärm i S-serien.

Jonas beställer ny dator till sin mor, vi levererar en Asus med 17" HD-skärm.

Morgan, ny kund kommer in med en stationär Dell XPS från cirkus 2014, diagnostiken larmade om hårddiskproblem, den hade hybriddisk, dvs. separat SSD på 32GB i kombination med mekanisk 2TB. Vi skruvar i en Samsung EVO 860 SSD som ny C:, sen gamla mekaniska som backupdisk. Blev bra!

Först ut att beställa dator via vår nya webshop är Fredrik som beställer en Julspeldator #2!.

Imac 27" från 2011 lämnas in då den var slö, användaren är en internetkändis med 500k följare! Vi skruvar i en 1000GB SSD som vi sätter på DVD-platsen och installerar om operativsystemet.

Ny kund kommer in med ASUS laptop med ett gäng år på nacken, den hade konstigt LCD-panel med avvikande färger så dom ville byta datorn. Vi tar hem en ny ASUS med 10e gen. processor, vi överför all information till den nya.