fbpx
Att handla lokalt är mer än produkten du köper, att handla lokalt bidrar till att behålla det breda urvalet.
Här lägger vi upp några jobb, men på grund av tidsbrist blir det långt ifrån allt.

April 2023

Jag och APL-elev Ville från Realgymnasiet hoppar i minin och åker till Furuvik, underbart ställe vid Trösken, de behövde hjälp med nätverket av tp-link deco-modell då solcellsanläggningen inte ville koppla upp sig mot nätverket.

Idrottsförening från Hamrånge beställer dator, refurbished HP Elitebook G4.

Juni 2022

Återkommande kund som köpt många speldatorer av oss beställer ny laptop, Asus ROG Strix SCAR G533ZW-LN167X 15,6″ WQHD 16:9 | i9-12900H | 64GB | 2TB | GeForce RTX™ 3070TI samt Asus ROG ryggsäck till den. Släpps mitten juli.

Återkommande kund beställer Dell Latitude 3000 3520 som ersätter en Lenovo stationär från 2012.

Återkommande företagskund hade en strulande HP Elitebook G5, den ska in på moderkortsbyte, han kunde inte vänta på den utan beställer av oss en HP Elitebook G8 med i5-processor.

Återkommande företagskund beställer två stycken Toshiba Dynabook med i5-processor, vi installerar på plats.

Maj 2022

Vi bygger stationär arbetsstation, Fractal Design XL chassi, Core i9-processor, 64GB RAM, 2x2TB SSD samt RTX3090TI grafikkort.

Återkommande företagskund beställer dator som vi bygger, Fractal Design Chassi, 64GB RAM, Core i7 processor 12e gen, 1TB Samsung Pro 980 SSD. Windows 11 Professional, grafikkort GT730 samt 3st Samsung 24″ Pro IPS-skärmar.

Ny kund Anna lämnar in Samsung S20 5G och Iphone 11 för byte av displayer.

Återkommande företagskund från Bergby lämnar in Macbook Pro 2017, diagnostik visade på ”fel på lagringsenhet”, vi byter till ny SSD på 480GB.

Ny kund lämnar in Imac 27″ från 2019, den var död, diagnostik visar på trasigt logikkort så det byts.

April 2022

Ny företagskund kommer in och pratar dator, de beställer en dator som vi bygger. Fractal Design Black chassi, processor Core i7 12e gen. 16GB RAM, 1TB Samsung 980 Pro SSD samt Windows 11 Pro. Grafikkort är GTX1650. Datorn ska användas för bildhantering och ibland lättare spel.

Ny privatkund kommer in med acer stationär från 2014, den var död och en säkring hade gått i huset i samband med det. Vi trodde först på nätdels-ras men det var moderkortet som var trasigt. Kunden beställer en ny Lenovo Ideacentre 3 av oss för 3995kr, vi överför hårddiskens innehåll från gamla datorn till nya.

Privatkund kommer in med tre telefoner, en Iphone 8, en 7 samt en Samsung S20FE, displaybyte på samtliga.

Ny företagskund beställer nätverk, vi bygger med ny router i huset, även två accesspunkter med wifi6, en pro och en long range.

Vi har fått beställning på att bygga en server som ska köra linux. AMD Ryzen 5 PRO processor, 16GB ECC DDR4, 1st M.2 SSD och fyra mekaniska diskar i raid. Två dagar senare beställa samma företag en maskin för CAD, de hade redan grafikkortet från Nvidia Quadro, men vi bygger en dator med Core i5 12400f processor, 32GB RAM och 1TB SSD. Moderkort från Asrock.

Återkommande kund Pernilla ska flytta, vi byggde ett Unifi-nätverk i villan, hon beslutar att köparen får överta de grejorna och ville ha nytt i sin nya lägenhet, det blir en Wifi6-PRO accesspunkt, och Edgerouter X SFP samt en poe-injector.

Mars 2022

Försäkringsärende, vi skickar in kunds Iphone 11 Pro Max för displaybyte, den var köpt på swappie och det visar sig att skärmen inte är äkta fast dom köpt den i ”nyskick”. Appleverkstaden byter mot äkta.

Bernt som bor i Villastan hade problem med sin laptop som inte ville starta, då han var lite knackig på benen så åker vi och hämtar datorn, utför servicen och kör tillbaka den till honom.

Återkommande kund från Bollnäs beställer en ny Mac Mini M1 med 16GB RAM och 2TB SSD, lite leveranstid på den, 22/4 men den som väntar på nåt gott… ersätter hans Imac från 2011 som börjar visa ålderstecken.

Jag och Marcus installerade en NEC 65″ touch TV samt konferensutrustning från Konftel till företag i Tullhuset.

Vi har landat ett jobb på bilverkstad på Utjordsvägen, tre nya accesspunkter, ny switch, patchpanel etc samt en hel del lan-dragning.

Privatperson i Lexe ville ha hjälp med trådlös skrivare, felet låg i att skrivaren kopplade upp sig på routern så var för långt bort, dom hade lyckats få en extender att fungera, vi kopplar upp skrivaren på den istället som var närmare.

Januari 2022

Vi ska bygga Unifi-nätverk i hus på Branta Gränd i Villastaden, ny router och två accesspunkter. Kunden har tidigare köpt och servat datorer hos oss.

Fyra begagnade iphones säljes till två olika kunder. En av dem köper Iphone 8 och Iphone 7, den andre två stycken Iphone 11.

November 2021

Företag lägger order på fyra stycken stationära Lenovo Thinkcentre som är begagnade felfria datorer samt fyra st Dell Ultrasharp 24″ begagnade till dem.

Ny kund köper begagnad Dell Latitude 5480.

Oktober 2021

Vi ska bygga ny dator till en klubb inom kortspel då deras gamla börjar balla ur. Specialare då de har sex skärmar varav tre är klonade, så vi väljer ett moderkort som har vga, displayport och hdmi så slipper vi grafikkort. Core i3-processor, plockar i grejorna i en Fractal Define Mini låda.

Vi åker till företag i flyttbranschen där vi levererat fem accesspunkter, dom hade problem vid byte av router så vi åker dit och styr upp.

Företag i VVS/Badrumsbranschen beställer av oss dataskåp, ny rackswitch, router, samt uppdatering av deras befintliga accesspunkter.

Återkommande kund lämnar in dator som köpts hos oss 2014, något hade hänt nu så den var tvärdöd och vi konstaterar tyvärr att moderkortet är trasigt, hon köper av oss en ny Dell Optiplex MFF med i3-processor, 256GB lagring och 8GB minne.

Ny kund kommer in Macbook Pro från 2010, vi installerar SSD på 240GB, dubbelt minne från 4 till 8GB, samt senaste operativ som stöds av modellen.

Företagsuppdrag, vi ska sätta upp ett skåp på ett företag i vvs-branschen. Ny router och 16-portars switch, sen ska vi ta över kontrollen av företagets accesspunkter.

Janne, återkommande kund köper hos oss en riktig premiummaskin, Dell XPS 17 med 16GB minne, Core i7-processor och 512GB lagring samt grafikkortet RTX3050.

September 2021

Ny kund Marlene från Hedesunda kommer in med Macbook Air 11 tum från 2013, datorn hade inte körts på ett tag och hade dessutom ”asgamla” MacOS 10.8.x, så inget funkade, vi uppdaterar till MacOS 10.15.x (Big Sur) som är senaste.

Sara från Åre kommer in med Iphone 8+ som hon inte lyckats återställa, vi fixar det!

Raimo kommer in med sin Asus från 2012 med misstänkt hårddiskras, det var delvis ett ras, men vi lyckas rädda datan till en ny 480GB Kioxia SSD, även uppgradering av RAM från 4GB till 8GB.

Uppdrag hos livsmedelsaffär i Åmot, vi åker dit och kollar, på plats märker vi att brandväggen/routern har gett upp, vi byter den så rullar nätverket igång.

Två nya kunder på mobilservice, vi byter skärmar och batteri på Iphone X.

Återkommande kund med Iphone 11 kommer in, vi byter skärm med originalkvalitet.

”Chrille” köper våran begagnade Lenovo Thinkpad Touch 14″, en väldans fin maskin för liten peng! Dessutom med 14 månader garanti.

Vi landar en för oss tung order från återkommande företag, vi ska leverera 13st begagnade Lenovo Thinkcentre samt 16st 24″ skärmar. De har tidigare köpt ca 12 datorer från oss och är fullt nöjda.

Ove ramlar in med sin stora tunga stationära från 2010 som bäst transporteras med pirra. Han hade bara 1,5MB kvar på sin 120GB SSD, vi klonar över innehållet till en ny 960GB SSD istället så funkar datorn som den ska.

Återkommande kund Ingela beställer ny dator, Dell Latitude 5520 15.6″ FHD i5-1135G7 8GB 256GB SSD, vi överför data från hennes gamla HP Probook från 2010.

Ny kund lämnar in Iphone 12 som tappats från hög höjd, den var styggt mosad med sned ram, trasig överallt. Vi skickar in den till vår partner som kommer att byta ut telefonen till det aktuella priset 5890kr.

Lars lämnar in en rätt gammal Acer stationär, den hade nu packat ihop, kunden väljer en ny Dell Optiplex MFF som vi installerar åt honom, vi kommer även att sätta in hans gamla hårddisk i ett chassi så han kan läsa filerna.

Vi kommer att bygga en ”tung” dator till ett företag på Atlasgatan. Fractal Design XL chassi fylls med Intel Core i9 av 10e gen. 64GB RAM, 2,5TB SSD, RTX3090 grafikkort. Datorn har ett leasingupplägg.

Nätverksjobb i Bomhus, Tjädervägen. Vi byter router, drar kabel till två accesspunkter, en i källare och en på övervåning. Sätter upp switch så TVn kan ha trådad anslutning. Kablage dras på vinden för snyggast möjliga lösning.

Mars 2021

Återkommande kund beställer Dell Precision bärbar arbetsstation med Core i7, 32GB minne och 512GB lagring samt Nvidia T500 grafikkort.

Återkommande kund beställer Macbook Pro 16″ med Core i7, 32GB minne och 512GB lagring.

Återkommande företag beställer specialbyggd dator, AMD Ryzen Threadripper PRO 3955WX, 128GB ECC-minne, ASUS moderkort samt två SSD på 500GB.

Återkommande kund beställer ny Mac, Mac mini med M1-processor. Vi kommer att överföra information från deras Imac från 2007.

Ivar kommer in med sin Imac 27″ från 2013, vi installerade om datorn 2017 men nu var det dags för hårddiskbyte då den blivit allt för långsam. Vi skruvar i en Samsung QVO på 1000GB, migrerar över all information och installerar MacOS Big Sur operativ.

Ny företagskund lämnar in Macbook Pro 2012, vi uppgraderar mekaniska disken till SSD på 500GB, samt mer internminne från 4GB till 16GB. Hon hade gamla Office 2011 så vi uppgraderar det till Office 2019 Home.

Februari 2021

Den här sidan har funnits länge, men vi har så mycket att göra så det är svårt att hinna med att uppdatera den här sidan!

Janauri 2021

Stig vill byta sin PC mot en ny Macbook AIr, vi beställer en hos vår distributör, Macbook Air M1 med 1TB lagring. Vi kommer att överföra filer från hans gamla dator.

Elsa beställer speldator till sin son, vi hade en färdigbyggd i lager, men vi hottar till den lite före leverans, ny i5-processor, 16GB minne och 480GB lagring. Även ny ASUS 24″ skärm med 1ms panel.

Kent på Backrundan beställer bredbandspaket, vi åkte dit och kollade. Det blev tre accesspunkter, ny router och lite kabeldragning.

December 2020

Svårt att hinna med att skriva här just nu, väl mött 2021!

Ny kund på Ängsullsvägen beställer förbättring av bredband, vi installerar ny router och två accesspunkter, en på vardera våning, sen behövde dom hjälp med TV, deras uttag lämnade för stark signal så vi dämpade det till max 77 dBmV från 85 som det var.

Återkommande kund i Överhärde har fått Gavlenet fiber, vi åker dit och kollar, kommer fram till att tre accesspunkter blir bra, två i boningshuset och en i uthuset, vi drar kabel i befintligt markrör, ny router och alla accesspunkterna får ström från routern.

Elsie som bor i Bomhus har haft fiber ett tag men inte aktiverat det, vi installerar en router och accesspunkt hos henne.

November 2020

Vi åkte ut med en färglaser DCP-L3550CDW till Rune och Agneta som kör firma, den hade vi i lager, för nya färglaserskrivare dröjer på grund av global komponentbrist.

Vi har installerat en konferenskamera från Huddly hos samfällighet i Sätra, för att använda med Teams, sen installation av Kramer högtalare. Blev bra!

Carl-Åke lämnade in två maskiner från Apple, en Imac 2011, vi satte i 16GB minne och 2TB SSD, samt en Macbook Pro 2012 där vi satte in 2TB SSD och 16GB minne.

Överhärde utanför Valbo har nyss fått GavleNet fiber installerat. Jag åkte till S och B-M då dom fått tips om oss av elektrikern som installerade fibern.
Nuläget var att de hade 4G-router och TV via parabol. Vi kommer att dra ny tv-kabel och internetkabel från inkommande på fiberboxen upp till vinden där vi splittar till två nya uttag i boarean, dubbeldosa med tv/lan till de två tv-apparaterna.
Ny Wifi-accesspunkt i taket som matas med ström och data direkt från routern gör att installationen blir snygg och till synes trådfri då all dragning sker på vinden. Vinsten blir perfekt fungerande wifi, perfekt fungerande internet via trådat samt perfekt bild på TV.
Sen ska deras dator bytas då laptopen var 10år gammal och batteriet var slut, de byter mot stationär Dell Optiplex MFF och en 24″ Dellskärm, vi överför all data från gamla datorn.
Karin, mamma till möjligtvis lyckligt barn chansar och beställer en PHS Gamer Three, till jul, tillgången på RTX3080 är väldigt dålig men vi ska försöka!
David lämnar in Lenovo All-In-One dator där själva datorn sitter i skärmfoten, vi uppgraderar den med dubbelt minne till 16GB och 1000GB SSD.

Oktober 2020

Peter med familj beställer ny router och accesspunkt efter vår försyn, de bor i Strömsbro, vi installerar en Edgerouter X och en Long range accesspunkt, sen ska vi kontaktera om en patchkabel så sonen kan ha trådat nätverk till sin Xbox.

Bilfirma beställer router och switch för att få internet till sina uthyrningsrum, vi konfigurerar och drar kabel tillsammans med vår partner.

Eva beställer nytt datorsystem av oss. Dell Optiplex MFF med i3-processor, 8GB minne och 256GB lagring. Samt en 24″ Dellskärm i S-serien.

Jonas beställer ny dator till sin mor, vi levererar en Asus med 17″ HD-skärm.

Morgan, ny kund kommer in med en stationär Dell XPS från cirkus 2014, diagnostiken larmade om hårddiskproblem, den hade hybriddisk, dvs. separat SSD på 32GB i kombination med mekanisk 2TB. Vi skruvar i en Samsung EVO 860 SSD som ny C:, sen gamla mekaniska som backupdisk. Blev bra!

Först ut att beställa dator via vår nya webshop är Fredrik som beställer en Julspeldator #2!.

Imac 27″ från 2011 lämnas in då den var slö, användaren är en internetkändis med 500k följare! Vi skruvar i en 1000GB SSD som vi sätter på DVD-platsen och installerar om operativsystemet.

Ny kund kommer in med ASUS laptop med ett gäng år på nacken, den hade konstigt LCD-panel med avvikande färger så dom ville byta datorn. Vi tar hem en ny ASUS med 10e gen. processor, vi överför all information till den nya.

 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
X